Omschrijving

Dit gemeentelijk monument vindt zijn oorsprong rond 1893. De stadsvilla is een samenvoeging van 2 woningen onder 1 kap en met behoud van het aanwezige karakter is een prachtig geheel ontstaan. De woning verkeert in een uitstekende staat van onderhoud en biedt een unieke hoeveelheid ruimte in het centrum van Roosendaal.
Naast de zeer ruime woonkamer en keuken, beschikt het huis over een werkkamer en slaapkamer op de begane grond met de mogelijkheid tot het creëren van een aangrenzende badkamer.
Op de eerste verdieping zijn 5 slaapkamers aanwezig en een zeer ruime badkamer met zithoek. De jacuzzi staat garant voor heerlijk relaxen.

In de achtertuin is een parkeergelegenheid voor 2 auto’s en een oude schuur aanwezig. De tuin biedt veel privacy, er is nauwelijks sprake van inkijk.


Indeling begane grond:
De ruime entree/hal met vestibule maakt meteen indruk, zowel aan de buiten- als de binnenzijde. 
De antieke ‘glas in lood’ deuren zorgen voor een unieke sfeer.
De entree geeft toegang tot de woonkamer, de werkkamer, het toilet en een vaste kast.
De vloer is van massief eiken parket; plavuizen en een ingelegde deurmat.
De voordeuren zijn voorzien van isolerende figuurbeglazing. Ter plaatse van de vestibule is isolerende beglazing en 3-dubbele beglazing in het raamkozijn opgenomen.

Woonkamer:
Zeer ruime woonkamer, bestaande uit een eethoek met openslaande tuindeuren, een ruime zithoek die flexibel in te delen is en een open haardpartij met halfautomatische rookgasafzuiging.
De plafonds van de woonkamer zijn hoog, ruim 3 meter, van stukwerk en voorzien van passende stukwerklijsten. De vloer is voorzien van massief eiken houten parket.

Keuken:
Ruime keuken welke nog is voorzien van de originele ramen met enkel glas en plavuizen. Het keukenblok is wat verouderd en dient op termijn vervangen dan wel gerepareerd te worden. Door de ruime opzet is er veel mogelijk. De wanden zijn voorzien van antieke metrotegels tot aan het plafond.
De keuken is voorzien van een vaste kast en biedt toegang tot de kelder (ca. 6 m2.). Vanuit de keuken is ook de achtertuin bereikbaar.

Toilet:
Ruime toilet, voorzien van plavuizen, stucwerk, een zwevend closet en fonteintje met keramische kranen van Rapetti.

Werkkamer:
Deze ruimte is in gebruik als kantoor maar kan bijvoorbeeld ook als praktijkruimte gebruikt worden voor een beroep aan huis. Vanuit de werkkamer is het trappenhuis bereikbaar. De ramen zijn uitgevoerd in isolerende beglazing en 3-voudige beglazing in de bovenlichten.

Het trappenhuis:
Deze ruimte geeft toegang tot de imposante wenteltrap naar de eerste verdieping en tot de slaapkamer op de begane grond.

Slaapkamer begane grond:
Ruime slaapkamer (ca. 11 m2.) welke is voorzien van een inbouwkast waarin zich ook de cv ketel bevindt (bouwjaar ca. 2010.) De slaapkamer biedt uitzicht op de tuin en er is ook toegang tot de ruimte achter het trappenhuis waar eventueel nog een badkamer te realiseren is. Nu dient deze ruimte als opstelplaats voor de wasmachine en droger. Er bestaat ook nog de mogelijkheid om een ruime badkamer of pantry te realiseren in de aangrenzende buitenberging, warm- en koudwateraansluiting; riolering en aansluitingen voor een cv-radiator zijn daar aanwezig.


Indeling tweede verdieping:
Het trapbordes biedt toegang tot 2 slaapkamers en de overloop die leidt naar de overige slaapkamers en de badkamer. Op de overloop hangt ook de warmte terugwin installatie die zorgt voor permanente ventilatie op de begane grond.

Slaapkamers:
Er zijn in totaal 5 ruime slaapkamers op de eerste verdieping aanwezig met een oppervlakte van ca. 18, 10, 9, 9 en 8 m2.
De slaapkamers zijn allen voorzien van een dakkapel of dakraam; cv-radiatoren en isolerende beglazing. Op alle kamers zijn de balken van de dakconstructie zichtbaar.

Badkamer:
De parel van deze verdieping is de badkamer, een oase van ruimte; rust en ontspanning. De badkamer is voorzien van diverse inbouwnissen; 2 wasbakken met teakhouten onderkast; een zeer ruime jacuzzi met jets en verlichting; douchecabine; toilet en een bidet. Alle kranen zijn keramische van Rapetti.


Buiten:
De achtertuin is grotendeels voorzien van straatwerk, nabij de tuindeuren van de woonkamer is een verhoogd terras gerealiseerd. De grote schuur is grotendeels open en ondanks de monumentale status kan deze gerenoveerd of verwijderd worden, de schuur kan ook plaats bieden aan ca. 5 parkeerplekken. Tegen de woning is recentelijk een berging aangebouwd van ca. 9 m2.
De tuin heeft een dubbele poort welke uitkomt op de openbare weg en is daardoor ook met een auto bereikbaar.

Deze ruime stadsvilla biedt een unieke hoeveelheid ruimte, sfeer en mogelijkheden nabij het Roosendaalse centrum. Voor een goede indruk is een bezichtiging een must.


Deze verkoopdocumentatie is vrijblijvend, informatief en wijzigingen zijn voorbehouden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend en zij dient slechts te worden gezien als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken